EVC Academie Logo & emblem color
Succes verhalen EVC trajecten bij EVC Academie

EVC Traject MBO

Een EVC-traject voor MBO staat voor Erkenning van Verworven Competenties-traject voor Middelbaar Beroepsonderwijs. Het is een manier om te laten zien dat je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt om een bepaalde opleiding op MBO-niveau te volgen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je al werkervaring hebt in een bepaalde sector en je wilt een MBO-opleiding volgen die daarop aansluit.

In een EVC-traject worden je bestaande kennis en vaardigheden beoordeeld. Dit gebeurt door het opstellen van een portfolio waarin je aantoont wat je al weet en kunt, ondersteund door bewijsstukken van je werkervaring en behaalde certificaten. Aansluitend vindt er een eindgesprek plaats.

Het resultaat van een EVC-traject is een Ervaringscertificaat. Dit certificaat laat zien welke competenties je beheerst. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om vrijstellingen te krijgen voor bepaalde onderdelen van een MBO-opleiding, of om een volledige verzilvering naar een diploma te krijgen. Ook kan het helpen bij het vinden van een baan in een bepaalde sector.

Het volgen van een EVC-traject kan dus een waardevolle toevoeging zijn aan je CV en kan je helpen bij het behalen van een MBO-diploma. Het is wel belangrijk om te weten dat een Ervaringscertificaat geen garantie biedt op toelating tot alle MBO-opleidingen. Dit hangt af van de eisen die de betreffende opleiding stelt aan de toelating van studenten.

Benieuwd naar de EVC trajecten? Bekijk EVC trajecten voor MBO

Neem voor vragen contact met ons op, klik hier om naar de contactpagina te gaan

Meer artikelen zoals deze

×