EVC Academie Logo & emblem color
Zorg - EVC Academie

EVC Zorg: Erkenning van Verworven Competenties in de zorgsector

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Dit houdt in dat iemands kennis, vaardigheden en ervaring op een bepaald gebied worden erkend zonder dat daarvoor een diploma of certificaat behaald hoeft te worden. EVC Zorg richt zich specifiek op het erkennen van competenties binnen de zorgsector.

EVC Zorg biedt mensen de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te laten erkennen, zonder dat zij daarvoor een volledige opleiding hoeven te volgen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die al jarenlang werkzaam zijn in de zorg, maar nooit een diploma hebben behaald of voor mensen die erkenning willen krijgen voor het werken boven hun eigen niveau. Met behulp van EVC Zorg kunnen zij alsnog aantonen dat zij over de benodigde competenties beschikken.

Bij een EVC-traject in de Zorg worden verworven competenties erkend. Dit traject bestaat uit het samenstellen van een portfolio waarin de kennis en ervaring van de betreffende persoon worden vastgelegd, én een eindgesprek of assessment om de competenties te beoordelen. Aan het einde van dit traject ontvangt men een Ervaringscertificaat dat aangeeft welke competenties zijn verworven.

Direct aanmelden voor een EVC traject? Klik hier om je in te schrijven

Neem voor vragen contact met ons op, klik hier om naar de contactpagina te gaan

Meer artikelen zoals deze

×