EVC Academie Logo & emblem color

EVC 2023 | Erkenning Verworven Competenties

Vergroot je carrièremogelijkheden

Wat is EVC?

EVC is een erkenning voor je kennis en vaardigheden! Door middel van EVC kun je jouw eerdere ervaringen combineren om een beeld te krijgen van alles wat je weet en kunt. Hierdoor kun je een MBO- of vrijstellingen binnen een HBO-diploma, een ervaringscertificaat of een bewijs van vakbekwaamheid verkrijgen. EVC zorgt ervoor dat je kennis en vaardigheden worden vergeleken met een beoordelingsnorm, zoals een onderwijs- (MBO of HBO), branche-, beroeps- of competentiestandaard.

Ben je op zoek naar investering in een opleiding? Kies dan voor een EVC-traject. Dit programma biedt je de kans om je competenties snel aan te tonen, terwijl je jouw huidige baan of studie behoudt. Met de steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het convenant ondertekend door de Stichting van de Arbeid kun je het maximale uit het programma halen en voorbereid zijn op de toekomst.

EVC is niet alleen gericht op het erkennen en aantonen van jouw specifieke beroepskennis en vaardigheden, maar ook op het in kaart brengen en versterken van jouw overstijgende competenties. Dit betreft vaardigheden en kwaliteiten die van toegevoegde waarde zijn voor elke functie, ongeacht de branche of industrie. Hierbij valt te denken aan vaardigheden als communicatie, samenwerking, zelfsturing en probleemoplossend vermogen. Door deze competenties op een objectieve manier te meten en te vergelijken met een beoordelingsnorm, kun je aantonen dat je beschikt over een breed scala aan competenties en vaardigheden die essentieel zijn voor succes op de arbeidsmarkt. Hierdoor maak je jezelf op een unieke en onderscheidende manier aantrekkelijk voor potentiële werkgevers.

Werkwijze EVC Academie

Voorafgaand aan het EVC-traject vindt een advies-/ intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt de adviseur met jou het loopbaandoel en mogelijke EVC-procedures. Voor onze volledige procedure klik hieronder.

EVC Academie werkwijze

Certificeer jouw kennis met EVC

Ben je toe aan een officiële erkenning van je verworven competenties? Zoek niet verder en volg het EVC traject bij EVC Academie. Wij helpen je om alle relevante informatie en kennis gestructureerd te verzamelen en vast te leggen in een ervaringscertificaat dat officieel wordt erkend bij Nationaal Kenniscentrum EVC.

Start nu je EVC traject en krijg de erkenning die je verdient!

Onderwijs- EVC Trajact - EVC Academie
×