EVC Academie Logo & emblem color
Senior man staat met zijn armen gekruist voor een groep mensen voor EVC Procedure.

EVC Procedure: Alles wat je moet weten

EVC Procedure: Alles wat je moet weten over Erkenning van Verworven Competenties

Als je ooit hebt overwogen om je bestaande kennis en ervaring te laten erkennen en valideren, dan ben je waarschijnlijk bekend met de term “EVC” In deze blogpost gaan we dieper in op de EVC-procedure, wat het inhoudt en hoe het jou kan helpen je doelen te bereiken.

Wat is de EVC procedure?

De EVC-procedure, afgeleid van “Erkenning van Verworven Competenties,” is een gestructureerd proces dat individuen de mogelijkheid biedt om hun competenties en kwalificaties officieel te laten erkennen. Dit omvat alle relevante kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan door werkervaring, zelfstudie, vrijwilligerswerk en andere levenservaringen.

Stappen in de EVC procedure

De procedure verloopt in verschillende stappen:

  1. Aanmelding: Je begint door je aan te melden bij een EVC-aanbieder. Hier kun je bespreken welke competenties je wilt laten erkennen en welke doelen je hebt.
  2. Portfolio-opbouw: Je verzamelt bewijsmateriaal dat je competenties ondersteunt, zoals werkvoorbeelden, certificaten en referenties.
  3. Assessment: Een deskundige beoordeelt je bewijsmateriaal en interviewt je om je competenties vast te stellen. Dit kan schriftelijk, mondeling of praktisch zijn, afhankelijk van je vakgebied.
  4. Erkenning: Als je slaagt voor het assessment, ontvang je een officieel EVC-certificaat dat je competenties erkent.

Voordelen van de EVC Certificaat

  • Carrièreontwikkeling: Het behalen van een EVC-certificaat kan je carrièremogelijkheden vergroten en deuren openen naar nieuwe functies.
  • Versnelde leerweg: Als je bepaalde competenties al bezit, hoef je niet hele opleidingen te volgen, wat tijd en geld kan besparen.
  • Erkenning: Werkgevers en onderwijsinstellingen erkennen vaak EVC-certificaten als bewijs van vaardigheden en kwalificaties.
  • Zelfvertrouwen: De EVC-procedure kan je zelfvertrouwen vergroten door officiële erkenning van je prestaties.

Waar kun je een EVC procedure volgen?

In Nederland zijn er verschillende EVC-aanbieders, waaronder de EVC Academie, die individuen begeleiden bij het doorlopen van de procedure. Het is essentieel om een gerenommeerde aanbieder te kiezen om de geldigheid van je certificaat te waarborgen.

Kortom, de procedure is een waardevol middel om je competenties en ervaring te laten erkennen en kan een positieve invloed hebben op je loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk onze EVC Trajecten of neem bij vragen contact op!

Meer artikelen zoals deze

×