EVC Academie Logo & emblem color

EVC Traject HBO

Een EVC-traject voor HBO staat voor Erkenning van Verworven Competenties-traject voor Hoger Beroepsonderwijs. Het is een manier om aan te tonen dat je over de noodzakelijke kennis en vaardigheden beschikt om een opleiding op HBO-niveau te kunnen volgen. Dit is bijzonder nuttig als je reeds ervaring hebt in een specifieke sector en je wilt een HBO-opleiding volgen die daarop aansluit.

In een EVC-traject wordt er geanalyseerd welke kennis en vaardigheden je reeds in je bezit hebt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een portfolio, waarin je bewijsstukken verzamelt van je werkervaring en eventueel behaalde certificaten. Het kan ook zijn dat er een assessment wordt uitgevoerd om te bepalen welke competenties je al beheerst.

De uitkomst van een EVC-traject is een Ervaringscertificaat. Dit certificaat toont aan welke competenties je bezit en op welk niveau. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om vrijstellingen te verwerven voor bepaalde onderdelen van een HBO-opleiding. Het kan ook nuttig zijn bij het zoeken naar een baan in een specifieke sector.

Het volgen van een EVC-traject kan een waardevolle aanvulling zijn op je CV en kan je helpen bij het behalen van een HBO-diploma. Het is echter belangrijk om te beseffen dat een Ervaringscertificaat geen garantie biedt op toelating tot een HBO-opleiding. Dit is afhankelijk van de toelatingseisen die de betreffende opleiding aan studenten stelt.

Benieuwd naar de EVC trajecten? Bekijk EVC trajecten voor HBO

Neem voor vragen contact met ons op, klik hier om naar de contactpagina te gaan

Meer artikelen zoals deze

×