EVC Academie Logo & emblem color
Ontwikkelingen in EVC trajecten in 2023

Nieuwe EVC ontwikkelingen in 2023

In 2023 zal er een aantal nieuwe ontwikkelingen zijn voor EVC, erkenning verworven competenties. Hieronder bespreken we een aantal van deze veranderingen.

Ten eerste zal er een grotere focus zijn op online EVC procedures. Dit betekent dat mensen in staat zullen zijn om hun competenties digitaal te laten erkennen, waardoor de procedure veel sneller en efficiënter zal zijn. Dit zal ook helpen om de toegang tot EVC te vergroten voor mensen die geografisch geïsoleerd zijn of moeilijkheid hebben met het verplaatsen naar een fysieke locatie.

Een tweede nieuwe ontwikkeling is de introductie van een nieuwe standaard voor EVC. Deze standaard zal ervoor zorgen dat de kwaliteit van de erkenning van competenties op een hoger niveau komt te liggen, waardoor de erkenning meer waardevol zal zijn voor de geverifieerde persoon en de arbeidsmarkt.

Daarnaast zal er een grotere focus zijn op het erkennen van competenties die worden verworven in informele leeromgevingen, zoals bijvoorbeeld een vrijwilligerswerk of een hobby. Dit zal helpen om mensen te erkennen voor hun vaardigheden en kennis, ongeacht of deze zijn verworven via formele of informele leeromgevingen.

Tot slot zal er een grotere rol zijn voor technologie in EVC. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van digitale portfolio’s of e-assessments. Dit zal de EVC procedures nog efficiënter maken en zal ook helpen om de kwaliteit van de erkenning te verhogen.

In samenvatting zijn er in 2023 veel nieuwe ontwikkelingen te verwachten voor EVC, erkenning verworven competenties. Van online procedures tot nieuwe standaarden en een grotere focus op informele leeromgevingen en technologie, deze veranderingen zullen de waarde van EVC verhogen voor zowel de geverifieerde persoon als de arbeidsmarkt.

Al deze veranderingen klinken wellicht erg interessant, maar het kan ook overweldigend zijn om te weten waar te beginnen. Gelukkig is er hulp beschikbaar. EVC Academie is een organisatie die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen door het EVC traject. Van het bepalen van welke competenties erkend moeten worden tot het helpen bij het verzamelen van bewijs en het aanvragen van de erkenning, EVC Academie kan mensen helpen om de waarde van hun competenties te verhogen en hun carrièrekansen te vergroten. Dus, als je geïnteresseerd bent in het erkennen van je eigen competenties, neem dan gerust contact op met EVC Academie om te zien hoe zij je kunnen helpen bij jouw EVC traject.

Meer artikelen zoals deze

×