Veel gestelde vragen

Wij begrijpen dat het allemaal soms wat verwarrend kan zijn. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen vanuit jullie op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan nog even de pagina jouw specifieke traject voor de veel gestelde vragen over jouw traject of neem contact met ons op!

Wat is nou het verschil tussen EVC+ en EVC?

EVC+ biedt extra voordelen ten opzichte van een standaard EVC-traject:

  • Uitgebreide begeleiding: Met EVC+ krijg je onbeperkte begeleiding, in plaats van de beperkte 1,5 uur die bij een regulier EVC-traject wordt geboden. Zo zorgen we ervoor dat je optimaal wordt ondersteund tijdens het hele traject.
  • Oefenassessment: We bereiden je helemaal voor op het echte assessment met een oefenassessment. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en ga je vol vertrouwen het traject in.
  • Vrijstellingsprocedure en vervolgstappen: Na het behalen van je EVC-certificaat denken we met je mee over vervolgstappen. We adviseren je over welke diploma’s en registraties je kunt verkrijgen met je EVC-certificaat en waar je deze kunt behalen. Zo helpen we je om je certificaat optimaal te benutten en je carrière verder te ontwikkelen.
  • Maatwerk waar nodig: Kom je er niet helemaal uit of heb je specifieke wensen? Met EVC+ bieden we maatwerkoplossingen zodat jij precies de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Wij staan naast je om ervoor te zorgen dat het traject perfect aansluit op jouw situatie.
  • Transparantie zonder verborgen kosten: Bij ons geen verborgen kosten of upsell-praktijken. What you see is what you get: je weet precies waar je aan toe bent, zonder verrassingen achteraf. Transparantie en duidelijkheid staan bij ons voorop.

Hoe lang heb ik de tijd om mijn portfolio op te bouwen?

Wanneer je een traject bij ons start, kies je zelf de gewenste startdatum. Op die datum ontvang je van ons de inloggegevens voor ons portaal, waar je drie maanden toegang tot hebt om je portfolio op te bouwen. Heb je meer tijd nodig? Neem dan gerust contact met ons op voor een verlenging van de toegang.

Gemiddeld doen onze kandidaten er 1,5 tot 2 maanden over, met een werklast van ongeveer vier uur per week.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, hoe kom ik aan nieuwe gegevens?

Kan gebeuren! Klik eerst op wachtwoord vergeten en volg dan de stappen. 

Bij problemen met het verkrijgen van een nieuw wachtwoord, stuur een mailtje naar [email protected]! 

Kan ik vrijstellingen of een diploma krijgen?

Ja, dat kan! Met een EVC-certificaat kun je in aanmerking komen voor gedeeltelijke of volledige vrijstellingen bij bepaalde opleidingen of registraties. Of je recht hebt op deze vrijstellingen hangt af van de onderwijsinstelling waar je het certificaat indient.

Op onze website staat voor elk traject vermeld of het in aanmerking komt voor vrijstellingen of diplomering. Staat jouw situatie er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee!

Is het certificaat erkend?

Ja, het ervaringscertificaat dat je bij elk traject ontvangt, is officieel en landelijk erkend. In alle sectoren heeft een ervaringscertificaat een duidelijke meerwaarde. Met dit certificaat kun je direct aan de slag en jouw competenties aantonen.

Wij zijn een erkende aanbieder en worden jaarlijks ge-audit, waarbij we telkens positief worden beoordeeld. Het is belangrijk om het register te raadplegen, zowel voor werkgevers, onderwijsinstellingen, het SKJ-kwaliteitsregister en andere belanghebbenden. Zo weet je zeker dat het certificaat erkend is en geregistreerd staat, wat de betrouwbaarheid en geldigheid garandeert.

Ik heb mijn certificaat en wil een diploma aanvragen, hoe werk dat?

Hiervoor moet je de vrijstellingsprocedure in. Iets waarmee wij helpen als je voor een EVC+ traject bent gegaan. 

Op de pagina vrijstellingsprocedure vind je stap voor stap hoe dit proces werkt. 

Wat is een branchecertificaat?

Een branchecertificaat is een officieel document dat wordt uitgegeven door een brancheorganisatie of een erkende instantie binnen een specifieke sector. Dit certificaat toont aan dat iemand beschikt over de kennis, vaardigheden of competenties die relevant zijn voor die branche. Een branchecertificaat kan worden verkregen door middel van scholing, training of via een EVC-traject (Erkenning van Verworven Competenties), waarbij bestaande werkervaring en competenties worden gevalideerd en erkend.

Heb je de factuur niet ontvangen? Geen zorgen!

Controleer eerst goed je spamfolder, soms belanden onze e-mails daar per ongeluk. Als je de factuur echt niet hebt ontvangen en er zijn geen bijzonderheden vermeld, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via [email protected].

We gaan ervan uit dat de factuur is ontvangen, en daarom verwachten we betaling binnen twee weken. Laat het ons weten als er iets niet klopt, zodat we het snel kunnen oplossen!

Kan ik betalen in termijnen?

Ja dit kan, neem hiervoor contact met ons op en wij leggen je graag meer uit over de mogelijkheden.

Hoelang heb ik om het traject af te ronden?

Wanneer je een traject bij ons start, kies je zelf de gewenste startdatum. Vanaf die datum ontvang je de inloggegevens voor ons portaal, waarmee je drie maanden toegang hebt om je portfolio op te bouwen. Heb je meer tijd nodig? Neem dan contact met ons op voor een verlenging van de toegang.

Gemiddeld doen onze deelnemers er 1,5 tot 2 maanden over om het traject af te ronden, met een werklast van ongeveer vier uur per week.

Wat als ik het assessment niet haal?

Na afloop van het assessment ontvang je altijd een uitgebreide conclusie en een persoonlijk advies.

Als je het assessment niet behaalt, wordt in het advies aangegeven welke stappen je kunt ondernemen om alsnog te slagen. Dit kan variëren van het maken van een aanvullende opdracht voor een specifiek onderdeel tot het advies om extra te leren en een her-assessment in te plannen. Houd er hierbij rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zijn.

Ik heb mijn assessment gehaald, wat nu?

Nu je het assessment hebt gehaald, ontvang je binnen 6 tot 8 weken jouw ervaringscertificaat. Wij hebben deze tijd nodig om zorgvuldig de informatie uit het assessmentgesprek en jouw portfolio te verwerken bij het opstellen van het certificaat.

Het certificaat wordt opgesteld op basis van de door jou geleverde brondocumenten, beroepsproducten en bewijstukken. Daarnaast nemen we het volledige assessment mee in de beoordeling, zodat jouw vaardigheden, competenties, overstijgende competenties en bekwaamheden allemaal worden meegenomen in het certificaat. Op deze manier krijg je een volledig beeld van wie je bent en wat je waard bent.

Hoelang is een EVC certificaat geldig?

Een EVC-certificaat is 5 jaar geldig. Dit komt doordat werkvelden zich voortdurend ontwikkelen. Binnen een periode van 5 jaar kunnen er nieuwe vaardigheden, competenties of taken nodig zijn in een beroep, waardoor de vakbekwaamheid die je met het certificaat aantoont niet meer gegarandeerd kan worden. Na 5 jaar is het dus mogelijk dat de eisen in jouw vakgebied veranderd zijn, waardoor een nieuwe beoordeling nodig kan zijn om jouw vakbekwaamheid actueel te houden.

Wanneer wordt mijn assessment gesprek ingepland?

Wanneer je jouw portfolio digitaal hebt ingeleverd en het door je begeleider is goedgekeurd, wordt het doorgestuurd naar onze kwaliteitsfunctionaris. Deze beoordeelt jouw portfolio binnen ongeveer 5 werkdagen, inclusief de controle op authenticiteit. Je ontvangt per e-mail het resultaat van deze beoordeling. Bij een positief resultaat plannen we het assessmentgesprek binnen twee weken met je in. Als er aanpassingen nodig zijn, lever je je portfolio opnieuw in bij je trajectbegeleider.

Wat kandidaten zeggen over EVC Academie

Nog geen idee? Doe de skillscan!

Doe de Skillscan en je weet meteen of je in aanmerking komt voor een EVC-traject.

Niveau

Branche

Werkervaring