EVC Academie Logo & emblem color
STAP-budget voor EVC traject bij EVC Academie

STAP budget gebruiken voor je EVC traject

Het stap budget is een bedrag dat werknemers in Nederland kunnen aanvragen om hun vaardigheden en kennis op te waarderen. Dit budget kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals opleidingen, cursussen of trainingen.

Een mogelijkheid om het stap budget te gebruiken, is door het te investeren in een EVC (Erkenning van Verworven Competenties) traject. EVC is een manier om werkervaring te laten erkennen als formeel opleidingsniveau. Dit betekent dat werknemers hun werkervaring kunnen inzetten om een diploma of certificaat te behalen, zonder dat zij daarvoor een traditionele opleiding hoeven te volgen.

Wij van EVC Academie bieden zo een EVC traject aan. Wij kunnen werknemers begeleiden bij het aanvragen van het stap budget en bij het proces van erkenning van verworven competenties. Door samen te werken met EVC Academie, kunnen werknemers hun stap budget gebruiken om hun werkervaring te verzilveren in een formeel opleidingsniveau.

Het is belangrijk om te onthouden dat het stap budget enkel aangevraagd kan worden als de werknemer in dienst is bij een bedrijf die aangesloten is bij de cao die het stapbudget regelt. Het is ook belangrijk om vooraf met je werkgever te overleggen alvorens je het stapbudget aanvraagt.

Meer artikelen zoals deze

×