EVC Academie Logo & emblem color

Vakbekwame Sociaal Werker MBO en HBO

Vergroot je carrièremogelijkheden en groei.

Het EVC Traject voor vakbekwaamheid Social Work MBO en HBO

Inleiding

Het EVC traject is een procedure waarbij je kunt aantonen dat je over bepaalde competenties beschikt, ook al heb je daar misschien geen formeel diploma voor behaald. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor professionals in het sociaal werk domein, omdat het vakgebied voortdurend evolueert en de behoefte aan gekwalificeerde professionals groot is. Dit traject is speciaal ontworpen om de mogelijkheid te bieden jouw opgedane kennis, vaardigheden en ervaring formeel te laten erkennen.

Het EVC-traject gaat verder dan alleen het erkennen van academische prestaties. Het neemt ook werkervaring, vrijwilligerswerk en andere levenservaringen in overweging. Tijdens dit traject verzamel je bewijsmateriaal, zoals werkrapporten, referenties, getuigenissen en nog veel meer om aan te tonen dat je over de vereiste competenties beschikt. Een succesvol afgerond EVC-traject kan deuren openen en kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten.

Bovendien, door opgenomen te worden in het beroepsregister voor sociaal werkers, verhoog je niet alleen je geloofwaardigheid en professionele status, maar laat je ook zien dat je voldoet aan de hoogste professionele standaarden van de branche. Voor diegenen die ernaar streven hun carrière in het sociaal werk te bevorderen, is het EVC-certificaat een bewijs van proactieve professionele ontwikkeling en een bereidheid om te investeren in een bloeiende carrière. Daarnaast word je opgenomen in het beroepsregister voor sociaal werkers en biedt ‘Sociaalwerk, Werkt!’ je de mogelijkheid om een beroepscertificaat te ontvangen.

Dus nog even in het kort, het EVC-traject is niet alleen een investering in je huidige rol, maar ook een springplank naar toekomstige kansen in het sociaal werk domein. Het is een stap voor iedereen die zich wil onderscheiden in dit belangrijke en impactvolle vakgebied. (EVC).

Doelgroep

De doelgroep voor dit EVC traject bestaat uit ervaren professionals op zowel MBO als HBO niveau die hun professionele competenties willen laten valideren en erkennen.

Procedure

De EVC-procedures voor zowel het MBO- als het HBO-niveau richten zich op ervaren sociaal werkers. Bij deze procedures worden de vaardigheden en competenties van sociaal werkers geëvalueerd en gecertificeerd door experts in het vakgebied, met als doel hun professionele bekwaamheid te valideren en te erkennen.

Stappen in de EVC-procedure

 1. Verzamel beroepsproducten voor alle competentiegebieden.
 2. Tijdens een gesprek kijkt een assessor of je beschikt over minimaal 70% van je competenties.
 3. Onderbouw je professioneel handelen met theoretische inzichten tijdens het gesprek.
 4. Ontvang een ervaringscertificaat na het EVC-traject waarin jouw professionele verhouding tot de EVC-standaard wordt beschreven.
 5. Zet het ervaringscertificaat om naar een beroepscertificaat als Vakbekwame HBO- of MBO-sociaal werker door het behalen van ten minste 70% van je competenties.
 6. Met het beroepscertificaat kun je je registreren op Registerplein voor sociaal werkers.

Doe de zelfscan

Wil jij weten of jouw vaardigheden aansluiten bij de criteria van een vakbekwame MBO- of HBO-sociaal werker? Maak dan gebruik van de handige zelfscan hieronder! Het is een handig hulpmiddel om te zien of het deelnemen aan een EVC-procedure een goede stap voor jou is.

Zelfscan vakbekwame MBO sociaal werker

Zelfscan vakbekwame HBO sociaal werker

Aanbod

Vakbekwame
Sociaal Werker MBO

€ 2395

€ 2195

ex. btw

Vakbekwame
Sociaal Werker HBO

€ 2395

€ 2195

ex. btw

Veelgestelde vragen

Als houder van een EVC-certificaat en een beroepscertificaat ben je gekwalificeerd voor talrijke functies. Je kunt je vaardigheden en expertise inzetten als:

 • Sociaal Pedagogisch Werker
 • Woonbegeleider
 • Sociaal Cultureel Werker
 • Peuterspeelzaalleid(st)er
 • Ouderenadviseur
 • Consulent
 • Sociaal Raadsman
 • Maatschappelijk Werker
 • Budgetconsulent
 • Bewindvoerder
 • Jobcoach

 

Maar daar houdt het niet op. Met deze certificaten onder de arm, kun je werk vinden in verschillende sectoren en domeinen, waaronder:

 • Maatschappelijk werk
 • Jongeren- en jeugdwerk
 • Jeugdhulpverlening
 • Schuldhulpverlening
 • Gemeentes
 • Sociale wijkteams
 • (Geestelijke) gezondheidszorg
 • Ouderenzorg
 • Onderwijs
 • Reclassering
 • Dak- en thuislozenopvang
 • Verslavingszorg
 • Vluchtelingenwerk

 

In een carrière als sociaal werker kom je direct in contact met mensen uit alle lagen van de bevolking. Je zult hen helpen om hun levenskwaliteit te verbeteren, en met een EVC-certificaat en beroepscertificaat op zak, ben je goed uitgerust om een werkelijk verschil te maken in de levens van degenen die het nodig hebben.

Wij zijn er voor je vanaf het begin tot het eind.

Bij EVC Academie staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar het behalen van je EVC-certificaat en beroepscertificaat. Ontdek vandaag nog hoe we je kunnen helpen om je carrière in het sociaal werk een vliegende start te geven. Meld je nu aan en zet de eerste stap naar een lonende en bevredigende carrière in sociaal werk!

Succes verhalen EVC trajecten bij EVC Academie

Wat anderen over ons zeggen

Nabil El benaissati
Nabil El benaissati
04/01/2024
Ik ben perfect geholpen en geadviseerd door de deskundige medewerkers van EVC Academie. De begeleiding was top en ze stonden voor mij klaar wanneer ik ze nodig had! Zou EVC Academie aan iedereen aanraden.
Marvin Bots
Marvin Bots
07/12/2023
Ik heb mijn EVC hier behaald. Vriendelijke groep mensen die je goed overweg helpen bij het behalen van jou EVC. Aanrader!
Mark Van Reeuwijk
Mark Van Reeuwijk
07/12/2023
Erg tevreden over het gehele traject. Ook over de communicatie erg tevreden.
Berkant Gursaz
Berkant Gursaz
05/12/2023
De Evc Academie heeft me aangenaam verrast met hun snelle, simpele en duidelijke aanpak. Vanaf het moment dat ik me aanmeldde, was het meteen helder waar ze voor staan. Hun transparante aanpak en eerlijke handelswijze hebben mijn vertrouwen gewonnen. Het hele proces was moeiteloos en overzichtelijk, waardoor ik snel begreep hoe ik kon profiteren van hun diensten. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt rekenen op efficiëntie, helderheid en integriteit, dan raad ik de Evc Academie ten zeerste aan.
S M
S M
26/10/2023
Ik ben zeer goed geholpen toen ik hier naar binnen liep. De medewerkers van EVC Academie waren erg vriendelijk en erg kundig. Ze hebben mij antwoord gegeven op elke vraag die ik had, en gedurende het traject kon ik ze ook altijd benaderen wanneer ik een vraag had. Kortom, ik raad deze EVC aanbieder aan aan iedereen die geïnteresseerd is in het volgen van een EVC traject.
Dina Smit
Dina Smit
20/09/2023
Heb onlangs mijn evc traject kunnen afsluiten , ben zeer goed geholpen zeer zeker een aanrader , gewoon duidelijk transparant bedrijf
Parwiz Ahmadi
Parwiz Ahmadi
25/07/2023
Leuke omgang, betrouwbaar en vakkundig!
Aboe Suleyman
Aboe Suleyman
04/07/2023
Super! Snel, simpel en effectief! Top!
Raffy Boudellah
Raffy Boudellah
27/06/2023
Ben via een maat bij EVC Academie terecht gekomen. De jongens hier zijn vakbekwaam en erg helder en duidelijk. Vanaf het eerste moment dat ik een gesprek been aangegaan voelde ik me prettig en had gelijk door dat deze heren het juiste met me voor hadden. Ze zijn erg behulpzaam en staan ook gelijk voor je klaar bij vragen. Ik kon telefonisch het met ze bespreken maar het was ook geen probleem om op kantoor langs te komen. Al met al geweldige service en kwaliteit.
×