Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 4
- MBO 4 Diploma
- 1-3 maanden
- Vanaf 1.975,-
- Ervaringscertificaat
Wat houdt het traject in?
Dit EVC-traject richt zich op professionals die mensen in kwetsbare situaties ondersteunen, zoals in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg of maatschappelijke opvang. Of je nu helpt bij het opstellen van zorgplannen, cliënten coacht bij hun persoonlijke ontwikkeling of hen begeleidt naar een zelfstandigere levensstijl, jouw werkervaring wordt binnen dit traject erkend en gevalideerd.
Met een grondige beoordeling van jouw kennis en praktijkervaring ontvang je een officieel erkend ervaringscertificaat. Heb je ervaring als Persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg, maar ontbreekt het je aan een certificering, landelijke registratie of diploma? Dit traject helpt je om jouw vaardigheden vast te leggen, waardoor je klaar bent voor nieuwe kansen en groei binnen de maatschappelijke zorg.
Voldoe jij aan wat hierboven staat? Laat je werkervaring erkennen!
Wat kun je met het traject?
Het EVC-traject biedt een unieke kans om jouw werkervaring op een professionele en waardevolle manier te laten erkennen. Het ervaringscertificaat dat je behaalt, toont aan dat jij voldoet aan de eisen en verwachtingen binnen jouw vakgebied. Dit certificaat geeft je niet alleen directe erkenning, maar zorgt er ook voor dat jouw kwalificaties worden vastgelegd in het landelijke register.
Daarnaast kun je het certificaat inzetten om, indien gewenst, een officieel MBO-4 diploma te behalen. Hiermee laat je zien dat je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden bezit die voldoen aan de hoogste standaarden binnen jouw werkgebied. Dit traject opent deuren naar nieuwe kansen en versterkt jouw positie in je carrière.
Daarnaast biedt het traject nog andere voordelen:
- Officiële landelijke erkenning: Het EVC-traject biedt jou de kans om jouw werkervaring professioneel te laten erkennen. Met het ervaringscertificaat toon je aan dat je voldoet aan de eisen binnen jouw vakgebied. Dit certificaat wordt vastgelegd in het landelijke register en kan, indien gewenst, worden ingezet om een officieel MBO-4 diploma te behalen. Hiermee versterk je jouw positie en opent het traject deuren naar nieuwe kansen.
- Zelf ontplooiing en ontwikkeling: Het EVC-traject gaat verder dan erkenning van werkervaring; het laat zien wie jij bent als professional. Jouw vakkennis én vaardigheden, zoals communicatie en probleemoplossend gericht werken worden beoordeeld. Dit traject helpt je groeien in je carrière waardoor je sterker, zelfverzekerder en beter voorbereid bent op nieuwe kansen en uitdagingen.
Voor wie is dit traject bedoeld?
Dit traject is gericht op professionals die minimaal één jaar werkzaam zijn in de maatschappelijke zorg en ervaring hebben in het ondersteunen van cliënten met uiteenlopende zorgvragen. Het is bedoeld voor mensen die actief bijdragen aan de begeleiding van kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen, mensen met een beperking of cliënten in een beschermde woonomgeving.
Heb je ervaring in het bieden van dagelijkse ondersteuning, het begeleiden van sociale activiteiten of het helpen bij praktische zaken? Dan is dit traject ideaal om jouw werkervaring officieel te laten erkennen en je positie binnen de sector te versterken.
Hieronder een aantal voorbeelden van relevante beroepen om ervaring in te hebben voorafgaand aan dit traject:
- Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg: Begeleidt mensen met een beperking in hun dagelijkse activiteiten, zoals koken, persoonlijke verzorging of het plannen van sociale activiteiten. Je bent een vaste steun en vertrouwenspersoon die hen helpt bij het ontwikkelen van hun zelfredzaamheid en het bereiken van persoonlijke doelen, terwijl je rekening houdt met hun unieke behoeften en mogelijkheden
- Woonbegeleider: Ondersteunt bewoners in een zorginstelling of beschermd wonen bij praktische zaken zoals het beheren van financiën, het aanbrengen van structuur in hun dag en het creëren van een veilige leefomgeving. Daarnaast speel je een belangrijke rol in hun persoonlijke ontwikkeling door hen te coachen naar meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen, met oog voor hun welzijn en groei.
- Zorgcoördinator: Coördineert de zorg en begeleiding voor cliënten door zorgplannen op te stellen, voortgang te monitoren en afstemming te realiseren tussen alle betrokken zorgverleners. Je bent het aanspreekpunt voor zowel cliënten als hun netwerk en zorgt ervoor dat de zorg efficiënt en met een persoonlijke benadering wordt uitgevoerd, zodat de cliënt centraal staat.
- En nog meer: Niet getreurd als wij jouw specifieke beroep niet benoemen. Schrijf je in voor een vrijblijvend adviesgesprek om zeker te weten of dit traject relevant is voor jou!
Voorbeelden van werkvelden waar je aan het werk kan met een dit traject
Ervaring in één van deze sectoren en opzoek naar de volgende stap in je carrière? Schrijf je vrijblijvend in voor een gratis adviesgesprek!
Geestelijke gezondheidszorg
Ondersteunen van cliënten met psychische problemen om hun welzijn te verbeteren.
Gehandicaptenzorg
Begeleiding en zorg verlenen aan kinderen en jongeren met een beperking om hun zelfredzaamheid te vergroten en hun levenskwaliteit te verbeteren.
Maatschappelijke opvang
Begeleiding van mensen in crisissituaties naar een stabiele woonsituatie.
Jouw werkveld niet benoemd?
Niet getreurd! Meld je vrijblijvend aan voor een gratis adviesgesprek om te zien of dit traject aansluit op jouw ervaring.
De EVC procedure Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg
Bij EVC Academie begrijpen we dat het starten met een EVC-traject spannend kan zijn. Toch hoeft het helemaal niet overweldigend te zijn. Wij hebben onze processen zo ingericht dat jij je volledig kunt richten op wat écht belangrijk is: het laten erkennen van jouw ervaring. Je staat er bovendien niet alleen voor. Vanaf het begin krijg je persoonlijke begeleiding van een vakinhoudelijke portfoliobegeleider die je stap voor stap helpt. Geen standaardaanpak, maar aandacht die past bij jouw unieke situatie. Zo maken we het traject niet alleen duidelijk en haalbaar, maar vooral ook persoonlijk en ondersteunend. Samen zorgen we ervoor dat jij de volgende stappen gemakkelijk doorloopt:
Inschrijving en adviesgesprek
Schrijf je vrijblijvend in voor een kosteloos adviesgesprek. We bespreken je wensen, doelen en ervaring om te zien of het EVC-traject bij je past.
Overeenkomst en betaling
Na het adviesgesprek nemen we contact met je op om jouw doelen te bespreken. Bij akkoord sturen we de overeenkomst op voor een digitale ondertekening. Na betaling ontvang je op je gewenste startdatum de inloggegevens voor het portaal.
Toegang portaal en portfolio
Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot ons portaal met instructievideo's en alle informatie voor je portfolio. Jouw persoonlijke begeleider staat klaar om je vragen te beantwoorden en je met vertrouwen door het traject te leiden.
Oefenassessment
Bij EVC+ bereid je je optimaal voor met een oefenassessment, waarin je de beoordelingsmethode en de criteriumgerichte interview techniek leert kennen, precies zoals bij het officiële assessment.
Assessment
Na het indienen van je portfolio plannen we een assessmentgesprek op jouw werkplek, bij ons op kantoor of online. Tijdens het criteriumgerichte interview staan jouw werkervaring en skills centraal.
Het ervaringscertificaat
Na het assessment ontvang je een erkend ervaringscertificaat dat jouw competenties bevestigt en werkgevers inzicht geeft in je vaardigheden. Het biedt een sterke basis voor groei in je huidige functie en in nieuwe kansen.
De vrijstellingsprocedure
Je ervaringscertificaat wordt erkend door vrijwel alle sectoren en toont jouw vaardigheden en competenties aan. Voor vrijstellingen, diploma’s of registraties kun je via EVC+ terecht bij onze ketenpartners, wat jouw vrijstellingsprocedure aanzienlijk vereenvoudigt.
Prijzen |
||
---|---|---|
Adviesgesprek
|
|
|
Deskundigheidsgesprek
|
|
|
Digitaal portaal
|
|
|
1,5 uur begeleiding bij EVC
|
|
|
Onbeperkte begeleiding bij EVC+
|
|
|
Oefenassessment
|
|
|
Assessmentgesprek
|
|
|
EVC-rapportage
|
|
|
Erkend certificaat
|
|
|
Evaluatiegesprek
|
|
|
Ondersteuning vrijstellingsprocedure
|
|
|
* De kosten van onze pakketten weerspiegelen de uitgebreide en persoonlijke begeleiding die je ontvangt gedurende het gehele traject. Onze deskundige begeleiders investeren tijd en expertise om ervoor te zorgen dat jouw portfolio volledig en goed voorbereid is voor het assessment.
Veel gestelde vragen
Kan ik met het Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg EVC traject een MBO 4 diploma aanvragen?
Ja! Met dit traject haal jij een ervaringscertificaat waarmee jij een MBO 4 diploma kunt aanvragen! Bij EVC Academie hebben wij samenwerkingen met onderwijsinstanties die jouw een officiële MBO 4 diploma uitreiken!
Ik werk pas een half jaar als Persoonlijke Begeleider Maatschappelijke Zorg, kom ik in aanmerking voor dit traject?
Dit hangt volledig af van in hoeverre jij al over alle benodigde competenties beschikt. Normaliter hanteren wij minimaal 1 jaar werkervaring als vereiste om te beginnen met dit traject.
Heb jij minder ervaring maar denk je wel over de competenties te beschikken? Meld je dan vrijblijvend aan voor een gratis adviesgesprek, zodat we hier samen naar kunnen kijken.
Wat is het verschil tussen begeleider en persoonlijke begeleider?
Het verschil tussen een begeleider en een persoonlijk begeleider ligt voornamelijk in de verantwoordelijkheid voor cliënten en het opstellen en uitvoeren van ondersteuningsplannen.
Gerelateerde trajecten
Onderwijsassistent niveau 4
Startbekwame Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Vakbekwame Sociaal Werker HBO
Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 3
Doktersassistent niveau 4
Helpende Zorg en Welzijn niveau 2
Onderwijsassistent niveau 4
Startbekwame Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Vakbekwame Sociaal Werker HBO
Begeleider Maatschappelijke Zorg niveau 3
Nog geen idee? Doe de skillscan!
Doe de Skillscan en je weet meteen of je in aanmerking komt voor een EVC-traject.