EVC Academie Logo & emblem color

Vakbekwame HBO jeugd- en gezinsprofessional (SKJ-registratie)

Vergroot je carrièremogelijkheden en groei.

Het EVC Traject voor vakbekwaamheid HBO jeugd- en gezinsprofessional (SKJ-registratie)

Inleiding

De Vakbekwame HBO jeugd- en gezinsprofessional speelt een cruciale rol in de steeds veranderende wereld van jeugdzorg. Bij EVC Academie bieden we een specifiek EVC-traject aan voor deze professionals, gericht op het erkennen en verdiepen van hun vaardigheden en expertise in jeugdzorg.

Het EVC-traject bij EVC Academie gaat verder dan alleen academische prestaties. Het biedt jeugd- en gezinsprofessionals de kans om hun praktijkervaring, trainingen en andere relevante ervaringen te valideren en te laten erkennen in een vakbekwaamheidsbewijs. Door middel van dit traject kunnen professionals hun competenties aantonen met bewijsmateriaal zoals werkrapporten en referenties. Met een succesvol afgerond EVC-traject ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs van Nationaal Kenniscentrum EVC dat recht geeft op registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ registratie).

Bovendien biedt de SKJ-registratie een officiële erkenning van expertise, wat bijdraagt aan een verhoogde professionele status in de jeugdzorg. Het EVC-certificaat van EVC Academie is een bewijs van toewijding aan continue professionele ontwikkeling in de jeugdzorg.

Dus nog even in het kort, het EVC-traject is niet alleen een investering in je huidige rol, maar ook een springplank naar toekomstige kansen in de jeugdzorg. Het is een stap voor iedereen die zich wil onderscheiden in dit belangrijke en impactvolle vakgebied. (EVC).

Voor wie is dit EVC-traject bedoeld?

Deze EVC-procedure is speciaal bedoeld voor professionals die werken in de jeugdzorg en -bescherming. Bij afronding van minimaal 80% van de deskundigheidsgebieden van de beroepsstandaard ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs van Nationaal Kenniscentrum EVC dat recht geeft op registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ registratie).

De Deskundigheidsgebieden

 1. Ondersteunen bij regievoeren
 2. Samenwerken met de jeugdige en het gezin
 3. Versterken van het netwerk
 4. Interdisciplinair samenwerken met en rond de jeugdige en zijn systeem
 5. Regie (deels en tijdelijk) overnemen van de jeugdige en zijn gezin
 6. Ethisch en integer handelen.

Stappen in het EVC-traject

 1. Verzamel bewijsmateriaal van je competenties in de jeugdzorg voor ieder deskundigheidsgebied.
 2. Ondersteun je professionele handelen met theoretische inzichten.
 3. Een assessor beoordeelt tijdens een gesprek je competenties en kennis.
 4. Na het EVC-traject ontvang je een ervaringscertificaat en vakbekwaamheidsbewijs dat je competenties in de jeugdzorg beschrijft.
 5. Met het vakbekwaamheidsbewijs vraag je jou SKJ-registratie aan bij SKJeugd.
 6. Met dit vakbekwaamheidsbewijs en de SKJ-registratie positioneer je jezelf als een bewust en bekwame professional in de jeugdzorgmarkt.

Ons aanbod

Vakbekwame
HBO jeugd- en gezinsprofessional (SKJ-registratie)

€ 2195

ex. btw

Wij zijn er voor je vanaf het begin tot het eind.

Bij EVC Academie staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar het behalen van je EVC-certificaat en beroepscertificaat. Ontdek vandaag nog hoe we je kunnen helpen om je carrière een vliegende start te geven. Meld je nu aan en zet de eerste stap naar een lonende en bevredigende carrière!

Succes verhalen EVC trajecten bij EVC Academie

Wat anderen over ons zeggen

Nabil El benaissati
Nabil El benaissati
04/01/2024
Ik ben perfect geholpen en geadviseerd door de deskundige medewerkers van EVC Academie. De begeleiding was top en ze stonden voor mij klaar wanneer ik ze nodig had! Zou EVC Academie aan iedereen aanraden.
Marvin Bots
Marvin Bots
07/12/2023
Ik heb mijn EVC hier behaald. Vriendelijke groep mensen die je goed overweg helpen bij het behalen van jou EVC. Aanrader!
Mark Van Reeuwijk
Mark Van Reeuwijk
07/12/2023
Erg tevreden over het gehele traject. Ook over de communicatie erg tevreden.
Berkant Gursaz
Berkant Gursaz
05/12/2023
De Evc Academie heeft me aangenaam verrast met hun snelle, simpele en duidelijke aanpak. Vanaf het moment dat ik me aanmeldde, was het meteen helder waar ze voor staan. Hun transparante aanpak en eerlijke handelswijze hebben mijn vertrouwen gewonnen. Het hele proces was moeiteloos en overzichtelijk, waardoor ik snel begreep hoe ik kon profiteren van hun diensten. Als je op zoek bent naar een plek waar je kunt rekenen op efficiëntie, helderheid en integriteit, dan raad ik de Evc Academie ten zeerste aan.
S M
S M
26/10/2023
Ik ben zeer goed geholpen toen ik hier naar binnen liep. De medewerkers van EVC Academie waren erg vriendelijk en erg kundig. Ze hebben mij antwoord gegeven op elke vraag die ik had, en gedurende het traject kon ik ze ook altijd benaderen wanneer ik een vraag had. Kortom, ik raad deze EVC aanbieder aan aan iedereen die geïnteresseerd is in het volgen van een EVC traject.
Dina Smit
Dina Smit
20/09/2023
Heb onlangs mijn evc traject kunnen afsluiten , ben zeer goed geholpen zeer zeker een aanrader , gewoon duidelijk transparant bedrijf
Parwiz Ahmadi
Parwiz Ahmadi
25/07/2023
Leuke omgang, betrouwbaar en vakkundig!
Aboe Suleyman
Aboe Suleyman
04/07/2023
Super! Snel, simpel en effectief! Top!
Raffy Boudellah
Raffy Boudellah
27/06/2023
Ben via een maat bij EVC Academie terecht gekomen. De jongens hier zijn vakbekwaam en erg helder en duidelijk. Vanaf het eerste moment dat ik een gesprek been aangegaan voelde ik me prettig en had gelijk door dat deze heren het juiste met me voor hadden. Ze zijn erg behulpzaam en staan ook gelijk voor je klaar bij vragen. Ik kon telefonisch het met ze bespreken maar het was ook geen probleem om op kantoor langs te komen. Al met al geweldige service en kwaliteit.
×