EVC Academie Logo & emblem color

Vakbekwame HBO jeugd- en gezinsprofessional (SKJ-registratie)

Vergroot je carrièremogelijkheden en groei.

Het EVC Traject voor vakbekwaamheid HBO jeugd- en gezinsprofessional (SKJ-registratie)

Inleiding

De Vakbekwame HBO jeugd- en gezinsprofessional speelt een cruciale rol in de steeds veranderende wereld van jeugdzorg. Bij EVC Academie bieden we een specifiek EVC-traject aan voor deze professionals, gericht op het erkennen en verdiepen van hun vaardigheden en expertise in jeugdzorg.

Het EVC-traject bij EVC Academie gaat verder dan alleen academische prestaties. Het biedt jeugd- en gezinsprofessionals de kans om hun praktijkervaring, trainingen en andere relevante ervaringen te valideren en te laten erkennen in een vakbekwaamheidsbewijs. Door middel van dit traject kunnen professionals hun competenties aantonen met bewijsmateriaal zoals werkrapporten en referenties. Met een succesvol afgerond EVC-traject ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs van Nationaal Kenniscentrum EVC dat recht geeft op registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ registratie).

Bovendien biedt de SKJ-registratie een officiële erkenning van expertise, wat bijdraagt aan een verhoogde professionele status in de jeugdzorg. Het EVC-certificaat van EVC Academie is een bewijs van toewijding aan continue professionele ontwikkeling in de jeugdzorg.

Dus nog even in het kort, het EVC-traject is niet alleen een investering in je huidige rol, maar ook een springplank naar toekomstige kansen in de jeugdzorg. Het is een stap voor iedereen die zich wil onderscheiden in dit belangrijke en impactvolle vakgebied. (EVC).

Voor wie is dit EVC-traject bedoeld?

Deze EVC-procedure is speciaal bedoeld voor professionals die werken in de jeugdzorg en -bescherming. Bij afronding van minimaal 80% van de deskundigheidsgebieden van de beroepsstandaard ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs van Nationaal Kenniscentrum EVC dat recht geeft op registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ registratie).

De Deskundigheidsgebieden

 1. Ondersteunen bij regievoeren
 2. Samenwerken met de jeugdige en het gezin
 3. Versterken van het netwerk
 4. Interdisciplinair samenwerken met en rond de jeugdige en zijn systeem
 5. Regie (deels en tijdelijk) overnemen van de jeugdige en zijn gezin
 6. Ethisch en integer handelen.

Stappen in het EVC-traject

 1. Verzamel bewijsmateriaal van je competenties in de jeugdzorg voor ieder deskundigheidsgebied.
 2. Ondersteun je professionele handelen met theoretische inzichten.
 3. Een assessor beoordeelt tijdens een gesprek je competenties en kennis.
 4. Na het EVC-traject ontvang je een ervaringscertificaat en vakbekwaamheidsbewijs dat je competenties in de jeugdzorg beschrijft.
 5. Met het vakbekwaamheidsbewijs vraag je jou SKJ-registratie aan bij SKJeugd.
 6. Met dit vakbekwaamheidsbewijs en de SKJ-registratie positioneer je jezelf als een bewust en bekwame professional in de jeugdzorgmarkt.

Ons aanbod

Vakbekwame
HBO jeugd- en gezinsprofessional (SKJ-registratie)

€ 2195

ex. btw

Wij zijn er voor je vanaf het begin tot het eind.

Bij EVC Academie staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap op weg naar het behalen van je EVC-certificaat en beroepscertificaat. Ontdek vandaag nog hoe we je kunnen helpen om je carrière een vliegende start te geven. Meld je nu aan en zet de eerste stap naar een lonende en bevredigende carrière!

Succes verhalen EVC trajecten bij EVC Academie

Wat anderen over ons zeggen

D H
D H
26/05/2024
Ik heb een super goede ervaring gehad met EVC Academie! Ik heb mijn EVC traject gevolgd voor mijn SKJ en het is allemaal heel soepel verlopen. De werknemers van EVC Academie zijn meedenkend en behulpzaam. Ik raad iedereen dit EVC bureau aan. Bedankt voor de afgelopen periode toppers!
Ano Ano
Ano Ano
22/05/2024
Graag deel ik mijn ervaring met het EVC-traject dat ik heb gevolgd en de begeleiding die ik daarbij heb gekregen. Ik ben ontzettend blij om te kunnen zeggen dat ik dankzij dit traject mijn diploma heb behaald! Vanaf het begin werd ik professioneel en warm ontvangen. Het EVC-traject bood mij de mogelijkheid om mijn werkervaring en kennis te laten erkennen, en ik voelde me gedurende het hele proces serieus genomen. De begeleiding die ik ontving was buitengewoon goed. De begeleiders waren deskundig, geduldig en altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden waar nodig. Mijn ervaring werd zorgvuldig geanalyseerd en gewaardeerd, wat me het vertrouwen gaf dat ik op de goede weg was. Het traject was goed gestructureerd, en dankzij de duidelijke richtlijnen en het persoonlijke advies kon ik me volledig richten op het behalen van mijn diploma. Ik kan het EVC-traject en de betrokken begeleiders ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een effectieve en professionele manier om hun ervaring te laten erkennen en hun diploma te behalen. Het was een waardevolle en positieve ervaring die mijn carrière een boost heeft gegeven. Dankzij dit traject voel ik me gesterkt in mijn vaardigheden en ben ik klaar voor de volgende stap in mijn professionele leven.
Youni Diablo
Youni Diablo
06/05/2024
Het EVC traject was zeer goed georganiseerd en professioneel begeleid. De begeleiders waren deskundig en betrokken en zorgden ervoor dat ik me op mijn gemak voelde tijdens het traject. De procedure verliep soepel en ik kreeg duidelijke feedback over mijn competenties en ervaring. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding en de resultaten en zou het traject zeker aanraden aan anderen die hun ervaring willen laten erkennen.
Bilal el Bouichi
Bilal el Bouichi
25/04/2024
Ik ben ongelooflijk blij met mijn ervaring bij de EVC Academie! Vanaf het allereerste moment hebben ze mij uitstekend ondersteund tot dat ik mijn EVC traject heb behaald. Alles verliep voorspoedig en gestroomlijnd, wat het leerproces erg aangenaam maakte. Ik raad iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en effectieve educatieve ervaring aan om zich bij de EVC Academie in te schrijven. Ze weten echt hoe ze hun studenten moeten begeleiden en ondersteunen door het hele proces!
K
K
06/03/2024
Marouan Van de rijt
Marouan Van de rijt
02/02/2024
Ik ben super tevreden! Het zijn serieuze begeleiders die top kwaliteit leveren.
J Be
J Be
19/01/2024
Ik ben uitstekend geholpen door het deskundige personeel bij EVC Academie. Ik zou hen aan iedereen aanraden!
×